Uitgangspunten

Wij baseren ons op het Pedagogisch Project van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (PPGO), dat ons uitdaagt om voor elke intern een passende begeleiding te bieden. In het internaat bieden wij 'warme zorg', we zijn aanwezig, oprecht geïnteresseerd en echt betrokken bij de intern. We werken vanuit een positieve sfeer, wij kijken naar ieders talenten en mogelijkheden en spelen hierop in. Respect staat centraal in de Mix.

Uitgangspunten

Wij baseren ons op het Pedagogisch Project van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (PPGO), dat ons uitdaagt om voor elke intern een passende begeleiding te bieden. In het internaat bieden wij 'warme zorg', we zijn aanwezig, oprecht, geïnteresseerd en betrokken bij de intern. We werken vanuit een positieve sfeer, wij kijken naar ieders talenten en mogelijkheden en spelen hierop in. Respect staat centraal in de Mix.

Studiebegeleiding

We studeren elke dag 1.5 uur. We bieden gemeenschappelijke studie en kamerstudie aan. Het uitgangspunt is leren studeren met plezier, we hebben kennis van verschillende methodieken die jou kunnen helpen, wij bieden een studiewijzer, alternatieve leeroefeningen, schema's en tips en volgen je resultaten op.

 

De internen van de lagere jaren (1e - 2e en soms 3e jaar) studeren steeds in de gemeenschappelijke studie. Naargelang de noden en de resultaten van de andere internen, zijn ook zij welkom om te studeren in de gemeenschappelijke studiezaal.

 

Vanaf de 2e graad of het vierde jaar wordt er in samenspraak met de ouders beslist om in groep of zelfstandig te studeren. In de gemeenschappelijke studie werken we met verschillende groepen waarbij de mate van zelfstandigheid bepalend is - zo werken wij naar studie op maat.

Studiebegeleiding

ben-mullins-oXV3bzR7jxI-unsplash

We studeren elke dag 1.5 uur. We bieden gemeenschappelijke studie en kamerstudie aan. Ons uitgangspunt is leren studeren met plezier, we hebben kennis van verschillende methodieken die jou kunnen helpen, wij bieden een studiewijzer, alternatieve leeroefeningen, schema's en tips en volgen je resultaten op.

De internen van de 1e graad studeren steeds in gemeenschappelijke studie. Naargelang de noden en de resultaten van de andere internen, kunnen zij ook studeren in de gemeenschappelijke studiezaal. Vanaf de 2e graad wordt er in samenspraak met de ouders beslist om in groep of zelfstandig te studeren. In de gemeenschappelijke studie werken we met verschillende groepen waarbij de mate van zelfstandigheid bepalend is - zo werken wij naar zelfstandigheid op maat.

Samenwerking scholen GO! Next

Het internaat staat in contact met de verschillende samenwerkende scholen van GO! Next om je welbevinden en je resultaten op te volgen en eventueel te bespreken.

de-Mix_RGB_logo_kader_neg

Adres

Elfde-Liniestraat 20
3500 Hasselt

Contactgegevens

Info@de-mix.be
011 25 65 88

Volg ons

Scroll naar boven